PODCAST INKUBATOR

Ražnatović: Imam određenu slabost prema Musi, toliko me raduje taj njegov uspjeh

Fascinirali su ga aplauzi kojim je Musa dočekan na posljednjoj utakmici u Lugu, nakon što je izašao iz bolnice poslije operacije dušnika

Miško Ražnatović. Podcasta Inkubator

G. Š.

26.4.2022

Jedan od najpoznatijih košarkaših menadžera u Evropi Miško Ražnatović bio je gost Podcasta Inkubator, gdje je - između ostalog, neizbježna tema bio i naš Džanan MusaGovoreći o svojim igračima koji više nisu u NBA, Žižiću i Musi, Ražnatović je rekao:


To je moj “masterpiece”

- U razgovorima sam im kazao kako nema razloga za fatalizam. To je sastavni dio karijere. Ako se i jedan i drugi osvrnu iza sebe, treba da kažu “Vau, pa ovo je sjajno”. Igrali su NBA tri godine, Žižić je igrao s LeBronom, Musa u Netsima, a u njegovom slučaju karijera još i nije počela. Nema još ni 23 godine, rekao je Ražnatović.

Na konstataciju da je Musa prodisao dolaskom u Breogan iz Luga, dodao je:

- Ovo što se s Musom desilo ove godine, to je moj “masterpiece”. To je razlika između mene i drugih agenata. Rijetko koji agent bi imao hrabrosti da igraču koji igra tri godine NBA, te pritom ima nevjerovatan karakter i samopouzdanje. Neki bi rekli prepotencija, a ja ne bih to rekao. On je jednostavno pun temperamenta i samopouzdanja, a onda mu dođe agent i kaže: “Ok, iz Netsa si došao u Efes, a sada ideš u – Lugo. A, on kaže: Šta je Lugo? Lugo je novi prvoligaš u Španiji”. To je klub bez ACB reputacije i bez ičega. Hrabrost da mu to kažeš, da ga ubijediš da je to dobro za njega, da predvidiš situaciju koja će tamo da se odvija, ali dobro – tamo je i moj trener i šest igrača i dosta sam učestvovao u tome. Desilo se sve što sam Musi govorio, pa i više od toga. On je presretan, bit će MVP španske lige, ponuda je bilo i bit će ih…

Fascinirali su ga aplauzi kojim je Musa dočekan na posljednjoj utakmici u Lugu, nakon što je izašao iz bolnice poslije operacije dušnika.


Ne postoji novac koji to može da plati

- Dosta vjerujem u te neke signale i ako neko kao Musa je imao mentalnu snagu da iz NBA dođe u Lugo za novac za koji je otišao, mora dobiti nagradu. I on je dobio. Izašao je sada iz bolnice, došao na utakmicu i te ovacije koje je on doživio – ne postoji novac koji to može da plati. Ne spadam u grupu preemotivnih ljudi, ali kad sam gledao taj snimak tako sam se naježio…- rekao je Ražnatović.

Otkrio je na kraju i da je “slab” na Musu.

- Kad sam ga ubjeđivao da dođe u Lugo, primjer je bio Boban Marjanović, koji je iz CSKA došao u Megu. Obojica su me poslušali, napravili strašno teške odluke, a ja sam najsretniji što su bile fantastično ispravne na kraju. Imam određenu slabost prema Musi,  toliko me raduje taj njegov uspjeh, kao i ono što dolazi. Igrat će još deset godina na vrhunskom nivou, zaključio je Miško.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.