NBA LIGA

Majami izbacio Atlantu, Memfis i Finiks na pobjedu od prolaza

Poznat još jedan polufinalist Istoka

Oladipo: Prvo ime Hita. AFP

Piše: A. V.

27.4.2022

Košarkaši Majami Hita plasirali su se polufinale doigravanja Istočne konferencije NBA lige, nakon što su sinoć došli do ključne pobjede protiv Atlanta Hoksa (97:94) i s ukupnih 4-1 u seriji prošli dalje.

Iako bez prve zvijezde Džimija Batlera (Jimmy Butler), Hit je uspio završiti posao, najviše zahvaljujući Viktoru Oladipu (Victor), koji se izdvojio s 23 koša. Jako važan bio je i učinak Bema Adebaja (Bam Adebayo) koji je uz 20 poena dodao 11 skokova.

Kod Hoksa je najbolji bio Diandre Hanter (De'Andre Hunter) s 35 poena i 11 skokova, dok je Trej Jang (Trae Young) ubacio tek 11.


Memfis Grizlisi poveli su s 3-2 protiv Minesota Timbervolvsa, a do treće pobjede (111:09) predvodio ih je Dža Morent (Ja Morant) s 30 poena, 13 skokova i devet asistencija. Morent je postigao i ključne poene u posljednjoj sekundi.

Dezmond Bejn (Desmond Bane) je dodao 25, a Brendon Klark (Brandon Clarke) 21 poen uz 15 skokova, dok je na suprotnoj strani Karl Entoni Tauns (Karl-Anthony Towns) imao 28.

Serija se sada ponovo seli u Mineapolis, gdje se šesta utakmica igra u petak po srednjeevropskom vremenu.


Na pobjedu od plasmana dalje došli su i Finiks Sansi, koji su bez ponajboljeg igrača Devina Bukera (Booker) savladali Nju Orleans Pelikanse s 112:97 i poveli s 3:2.

U izostanku Bukera istakao se Mikal Bridžis (Bridges) s 31 poenom, dok je Kris Pol (Chris Paul) dodao 22.

Brendon Ingram (Brandon) je na suprotnoj strani ubacio 22, a Si Džej Mekolum (C.J. McCollum) 21 koš.

Šesta utakmica igra se u petak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.