PLEJ-OF ZAPADA

Kraj za Denver i Jokića: Golden Stejt prošao dalje

Golden Stejt će u drugoj rundi plej-ofa zapadne konferencije igrati sa boljim iz duela Memfisa i Minesote

Jokić: Ponovo prvo ime svog Denvera. Twitter

E. Ć.

28.4.2022

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Denver rezultatom 102:98 i tako se sa 4:1 u pobedama plasirali u drugu rundu plej-ofa na zapadnoj konferenciji NBA lige.

U pobjedničkom timu istakao se Stef Kari (Steph Curry) sa 30 poena, pet skokova i jednu asistenciju. U finišu meča je postigao neke bitne poene. Klej Tompson (Klay Thompson) je dao 15 poena.

Prvo ime Denvera bio je Nikola Jokić koji je ubacio 30 poena, 19 skokova i osam asistencija. Međutim nije to bilo dovoljno Nagetsima da produže svoj život u plej-ofu. Tokom treće dionice su imali osam poena prednosti (78:70), ali je u završnici meča popustila odbrana. 

Jokić je neočekivanu podršku imao od Demarkusa Kazinsa (DeMarcus Cousins) koji je susret završio sa 19 poena i 4 skoka. Aron Gordon (Aaron) je dodao 15. 

Golden Stejt će u drugoj rundi plej-ofa zapadne konferencije igrati sa boljim iz duela Memfisa i Minesote. Trenutno Memfis vodi sa 3:2.

U noći sa srijede na četvrtak odigrana je još jedna utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Milvoki je na Istoku savladao Majami (116:100) i sa 4:1 prošao dalje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.