NBA LIGA

Jokić: Ako ponuda bude na stolu naravno da ću je prihvatiti

Srbijanski as je poslije osvojenog MVP priznanja prošlog ljeta stekao mogućnost da potpiše petogodišnji “supermaks” ugovor vrijedan oko 241.000.000 dolara

Nikola Jokić. AGENCIJE

G. Š.

28.4.2022

Ove sezone Denver nije mogao više, jer Nikola Jokić poslije povreda Majkla Portera i Džamala Marija nije mogao sam protiv Golden Stejta. Međutim, srbijanski košarkaški as ne odustaje od Nagetsa i otklanja svaku sumju da je njegova budućnost u Koloradu. Jokić je, naime, potvrdio da će potpisati novi, “supermaks” ugovor sa Denverom, ako mu naravno franšiza to i ponudi. A s obzirom da je ozbiljan kandidat da odbrani zvanje MVP-a lige nema sumnje da će Nagetsi to uraditi.

- Ako ponuda bude na stolu naravno da ću je prihvatiti, jer volim ovaj klub i zaista volim ljude koji ovdje rade, rekao je Jokić poslije poraza od Voriorsa u petoj utakmici serije.


Jokić je poslije osvojenog MVP priznanja prošlog ljeta stekao mogućnost da potpiše petogodišnji “supermaks” ugovor vrijedan oko 241.000.000 dolara. Zbog toga što je u NBA ligi “tek” šest sezona morao je da sačeka da se ova sezona završi kako bi ga i potpisao. Mogao je naravno i da odbije, pa da 2023. kao slobodan agent potraži novi klub, ali očigledno da Jokić o tome nije ni razmišljao. Navikao se na Denver i uživa. Uvjeren da će doći i dani kada će Nagetsi moći da napadnu šampionsko prestenje.

- Mislim da ima nečeg u tome što gradimo - rekao je Jokić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.