BH. KOŠARKA

Ahmet Pašalić, trener Bosna Rojal: Igrali smo časno do kraja prvenstva

S ovim porazom Bosna Rojal se oprostila od društva najboljih, ali u bh. košarci mnoge stvari nisu do kraja definisane

M. K.

Pašalić govorio i o problemima tokom treninga

Foto: FENA


Košarkaši Bosne Rojal regularni dio sezone u Ligi Bosne i Hercegovine okončali su u Tuzli porazom od Slobode rezultatom 89:69.

S ovim porazom Bosna Rojal se oprostila od društva najboljih, ali u bh. košarci mnoge stvari nisu do kraja definisane tako da ćemo o putnicima u niži rang, ako ih uopšte i bude, nešto više znati pred početak nove sezone.

Treninzi bez igrača

Trener Ahmet Pašalić je treću sezonu u Bosni Rojal.

Poredeći tek završenu sezonu s prethodnom, Pašalić ističe kako situacija u klubu nikad nije bila teža.

- Uspjeh je što smo sezonu priveli kraju. Što smo odigrali sve utakmice i što smo se do kraja časno borili. Mi u klubu dobro znamo kroz šta smo sve prolazili. Naš glavni cilj je bio da opstanemo, da živimo. Ostao sam u klubu zbog igrača, zbog ljubavi, iako su me mnogi pitali zašto sam još uvijek tu. Dao sam posljednji atom snage da klub opstane. Sretni smo što je klub preživio tešku sezonu, ali naravno da s postignutim rezultatima nismo sretni, kaže Pašalić za Fenu.

Problemi za Bosnu Rojal počeli su u 4. kolu.

- Nakon utakmice s Čelikom u 4. kolu pa skoro do kraja sezone nismo nijednom odradili trening, a da smo mogli igrati pet na pet. Bukvalno smo na treningu imali pet-šest igrača. Onda se dogodilo da u 50-ak dana igramo jednu utakmicu. Nismo imali kontinuitet utakmica, ali ni treninga. Sve se to odrazilo na rezultate u finišu. Mi smo se borili na svakoj utakmici. Protiv Leotara, Širokog, Radnika, Slobode... Nismo dobili utakmice koje smo planirali, kaže on.

Košarka
Bosna Rojal ispala u niži rang

Svaka čast Bradiću

Bosna Rojal je sezonu završila sa omjerom 5-17.

U Ligi BiH se drugu sezonu zaredom ne igra Liga za opstanak.

- Za opstanak su se borili Bosna Rojal, Radnik i Zrinjski. Neke ekipe koje su opstanak ranije obezbijedile su zarad ušteda otpustile po 5-6 igrača. I to je legitimno, to je borba klubova za preživljavanje. Međutim smatram da se trebala igrati Liga za opstanak zbog trenera i igrača koji imaju za dva mjeseca kraće ugovore. Misli li ko o njima? Zašto se malo treneri i igrači ne zaštite? Imamo i šokantan podatak da na kraju Lige 6 nema play-offa. U svim ligama se čeka završnica i tenzija koju donosi play-off. To donosi draž ovom sportu, ali kod nas se ne igra,  dodao je.

Na kraju se ponovo dotakao Bosne Royal. Hoće li klub preživjeti vrelo ljeto...

- Tri sam godine u klubu i situacija nikad nije bila teža. Kada to izjavim odmah kažu da je kukanje. Ne, nije to nikakvo kukanje. Predsjedniku Bradiću svaka čast, borio se sa milion problema tokom sezone. Mi od kola do kola smo izmišljali način kako da preživi klub. Uspjeli smo sezonu privesti kraju. To je herojstvo, zaključio je Ahmet Pašalić, trener KK Bosna Rojal.

Više o temi Bosna Royal

POMOĆ SARAJEVSKOM KLUBU
Općina Centar pomaže KK Bosna Royal s 10.000 KM
PRVENSTVO BIH
Spars u gradskom derbiju nadigrao "Studente"
NA VRH

Podijeli članak na