NBA LIGA

Dončić konačno dobio seriju u plej-ofu! Bogdanović tragičar Jute

U posljednjem napadu na utakmici, otvoreni šut za pobjedu promašio je Bojan Bogdanović, pa je slavlje Dalasa moglo da počne - 98:96

Odlični Slovenac predvodio je u Solt Lejk Sitiju Mevse do četvrte pobjede nad Jutom. Agencije

G. Š.

29.4.2022

Konačno se i to dogodilo, Luka Dončić je sa svojim Dalasom prvi put uspio da slavi u plej-of seriji NBA lige. Odlični Slovenac predvodio je u Solt Lejk Sitiju Mevse do četvrte pobjede nad Jutom, mada je moglo da bude i drugačije u završnici meča. 

Bogdanovićev promašaj

U posljednjem napadu na utakmici, otvoreni šut za pobjedu promašio je Bojan Bogdanović, pa je slavlje Dalasa moglo da počne - 98:96.

Mevsi su utakmicu pokušali prelomili u posljednjoj četvrtini, kada su konstatno bili u vođstvu, iako su doživjeli pad u samoj završnici. Srećom po njih, koncentracija nije tada bila jača strana Džezera. Dončić je meč okončao sa 24 poena, a nedostajao mu je jedan skok (devet) ili dvije asistencije (osam) za dabl-dabl učinak. Isti broj poena imao je i odlični Džejlen Branson, koji je postigao 24 poena, uz tri skoka i dvijee asitencije.

Sa druge strane, Donovan Mičel je postigao 23 poena i imao dvet asistencija i osam skokova, dok je Bojan Bogdanović meč okončao sa 19 poena. Ipak, Džezerima je nedostajao istinski lider koji bi poveo ekipu ka pobjedi i odveo seriju u sedmu utakmicu.

Dalas je šuterski bio najraspoloženiji u trećoj četvrtini, koju dobio rezultatom 36:19. To je bila ujedno i jedina dionica koju je uspio da riješi u svoju korist. Ipak, to je bilo dovoljno da se dođe do četvrtog slavlja u seriji. Protivnik Mevsa u polufinalu Zapada bit će najuspješniji tim iz ligaškog dijela sezone, Finiks, koji je također u šest mečeva eliminisao Nju Orelans na startu plej-ofa.

Sinoćnji rezultati

Toronto - Filadelfija 97:132, 2:4 u seriji (Bučer 25 - Embid 33).

Nju Orleans - Finiks 109:115, 2:4 u seriji (Ingram 21 - Pol 33).

Juta - Dalas 96:98, 2:4 u seriji (Mičel 23 - Dončić 24)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.