VIRALNI HIT

Buker provocirao Dončića: Ovo je Lukin specijalitet

Aludirao je Buker na činjenicu da je Dončić jedan od košarkaša koji uvijek ima nešto za reći sudijama te vrlo često traži prekršaje i pomalo glumi težinu kontakta

Buker "bocnuo" Dončića. AFP

A. V.

11.5.2022

Košarkaši Finiksa očitali su pravu lekciju suparnicima iz Dalasa u petoj utakmici serije druge runde NBA plej-ofa. Sansi su pobijedili sa 110:80 i tako došli do vodstva od 3-2 u seriji.

Luka Dončić je u ovoj utakmici dobio pomoć samo od Džejlena Bransona (Jalen Brunson), a to nije bilo dovoljno za raspoloženi Finiks u čijim su redovima najbolji bili Devin Buker (Booker) i Diandre Ejton (Deandre Ayton), a dobro su odigrali i Kris Pol (Chris Paul), Džej Krauder (Jae Crowder) i Kameron Džonson (Cameron Johnson).

Buker i Dončić su s po 28 poena bili najefikasniji igrači utakmice, a iako se njih dvojica ne susreću često u izravnom dvoboju, Buker se u jednoj situaciji dobro našalio na račun slovenskog košarkaša.

Naime, Bukera je u jednoj akciji prekršajem zaustavio Dorijan Fini-Smit (Dorian Finney-Smith) pa je najbolji igrač Sansa završio na parketu, licem okrenutom prema tlu. Odmah su doskočili saigrači da provjere šta se događa, izgledali su zabrinuto, a Bouker je samo glumio te se ubrzo pridigao i rekao:

- Ovo je Lukin specijalitet.

Aludirao je Buker na činjenicu da je Dončić jedan od košarkaša koji uvijek ima nešto za reći sudijama te vrlo često traži prekršaje i pomalo glumi težinu kontakta. 

Bukerova šala snimljena je od strane jednog navijača i postala viralni hit, a sada očekujemo Lukin odgovor. Nova utakmica je na rasporedu u noći s četvrtka na petak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.