NBA LIGA

Milvoki na korak od konferencijskog finala, Memfis ostao u životu

Novi brejk Baksa protiv Seltiksa, Grizlisi izborili šestu utakmicu protiv Voriorsa

Adetokumbo: Vodio Bakse do treće pobjede. AFP

Piše: A. V.

12.5.2022

Aktuelni NBA prvaci Milvoki Baksi novim brejkom u Bostonu protiv Seltiksa došli do vodstva od 3-2 u seriji i na korak od plasmana u finale doigravanja Istočne konferencije.

Slavili su u TD Gardenu sa 107:110 nadoknadivši 14 razlike u posljednjoj četvrtfini. Istakao se Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) s 40 poena i 11 skokova, dok je Džru Holidej (Jrue Holiday) 24. Bitnu ulogu imao je također Bobi Portis (Booby) s 14 poena i 15 skokova.

Seltikse je s 34 koša predvodio Džejson Tejtum (Jayson Tatum), a Džejlin Braun (Jaylen Brown) je imao 26 poena, osam skokova i šest asistencija. Markus Smart (Marcus) je ubacio 15 koševa, a Boston su skupo koštale njegove dvije izgubljene lopte u završnici.

Šesta utakmica igra se u noći s petka na subotu.

Memfis Grizlisi izborili su šestu utakmicu protiv Golden Stejt Voriorsa, koje su i bez svog najboljeg igrača Dža Morenta (Ja Morant) razbili sa 134:95.

Čak tri igrača imala su po 21 poen - Dezmond Bejn (Desmond Bane), Džeren Džekson (Jaren Jackson) i Tajrus Džons (Tyus Jones).

Kajl Tompson (Kyle Thompson) je s 19 poena bio najefikasniji kod Voriorsa, koji vode s 3-2 i bit će domaćini u narednoj utakmici u noći s petka na subotu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.