NBA LIGA

Golden Stejt u konferencijskom finalu, Boston izborio majstoricu

Kraj za Memfis

Tompson: Predvodio Voriorse do ključne pobjede. AFP

Piše: A. V.

14.5.2022

Golden Stejt Voriorsi plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige  nakon što su u šestoj utakmici kod kuće sa 110:96 pobijedili Memfis Grizlise, dok su Boston Seltiksi izborili sedmu utakmicu svladavši Milvoki Bakse sa 108:95.

Voriorse je je do šestog konferencijskog finala vodio Klej Tompson (Klay Thompson) s 30 koševa, Stiven Kari (Stephen Curry) je dodao 29, a Kevon Luni (Looney) 22 skoka.

Golden Stejt koji je osvojio tri naslova NBA prvaka između 2015. i 2018., ali je propustio doigravanje zadnje dvije sezone, u konferencijskom finalu će igrati protiv pobjednika serije između Finiks Sansa i Dalas Meveriksa. Sansi dočekuju Meverikse u odlučujućoj utakmici u nedjelju.

Kod Memfisa najbolji je bio Dilon Bruks (Dillon Brooks) s 30 ubačaja, a Dezmond Bejn (Desmond Bane) je ubacio 25 koševa od čega su četiri trice.

Boston Seltiksi su u gostima s 95:108 nadigrali Milvoki Bakse i izjednačili na 3-3 u seriji, a odlučujuća sedma utakmica se igra u nedjelju u Bostonu.

Džejson Tejtum (Jayson Tatum) je zabio deset od ukupno 46 koševa u ključnoj zadnjoj četvrtini, a Džejlin Braun (Jaylen Brown) i Markus Smart (Marcus Smart) su dodali 22, odnosno 21 koš.

Baksima nisu pomogla ni 44 koša Janisa Adetokumba (Giannis Antetokounmo) koji je upisao i 20 skokova i šest asistencija.

Džru Holidej (Jrue Holiday) je upisao 17 koševa, a Pet Konahton (Pat Connaughton) 14 za Bakse koji su sinoć zabili samo sedam trica iz 29 pokušaja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.