JEDAN OD NAJBOLJIH IKADA

Džejms odgovarao na pitanja fanova: Luka Dončić mi je najdraži igrač

Kao najgori moment u karijeri naveo je onaj poraz u finalu od Dalasa iz 2011. kada je bio član Majami Hita

Lebron Džejms i Luka Dončić. Twitter

E. Ć.

18.5.2022

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Lebron Džejms (LeBron James) odgovarao je na pitanja svojih fanova na Twitteru. Bilo je mnogo pitanja koji su se ticali "Kraljevog", kako privatnog, tako i profesionalnog života.

Džejms je, između ostalog, rekao da mu je omiljeni košarkaš as Dalasa i reprezentativac Slovenije Luka Dončić. Kao najgori moment u karijeri naveo je onaj poraz u finalu od Dalasa iz 2011. kada je bio član Majami Hita.

Resetirao sam se, vratio osnovama, radio na stvarima u svojoj igri u kojima sam morao biti bolji da se odbrana ne mora osloniti samo na jednu stvar. Proveo sam tako sate i sate i sate svakog dana preko ljeta i vratio se bolji - poručio je Džejms.


Otkrio je da su mu omiljeni filmovi Gladijator i Kum, a najdraža knjiga Alkemičar. Na pitanje kojeg košarkaša bi odabrao za utakmicu "dva na dva" sa Majklom Džordanom (Michael Jordan) i Skotijem Pipenom (Scottie Pippen), Džejms je rekao da bi najidealniji njegov saigrač bio Kajri Irving (Kyrie), Kevin Durent (Durant) ili Kobi Brajant (Kobe Bryant), koji nažalost više nije s nama.

Džejms je rekao da mu je san da zaigra u istoj NBA ekipi sa svojim sinom Bronijem (Bronny). "Kralj" je odgovarao na još mnogo zanimljivih pitanja. Otkrio je da je u posljednjoj partiji protiv sina razbio ploču kod zakucavanja, tako da meč nisu mogli završiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.