NBA LIGA

Dončić preuzeo krivicu: Moram da budem bolji

Uradili su izuzetan posao čuvajući me, posebno u drugom poluvremenu, priznao je košarkaš Dalasa

Dončić: Najgori meč u plej-ofu. AFP

A. V.

19.5.2022

Luka Dončić (23) nije bio zadovoljan svojim nastupom u porazu Dalas Maveriksa od Golden Stejt Voriorsa u prvom meču finalne serije Zapadne konferencije.

Golden Stejt je slavio na domaćem terenu rezultatom 112:87. Dončić je bio najefikasniji igrač svog tima, uprkos najgorem meču u karijeri u plej-ofu. Postigao je ukupno 20 poena (6-18 iz igre), ali samo dva u drugom poluvremenu.

- Uradili su izuzetan posao čuvajući me, posebno u drugom poluvremenu. Moram da budem bolji zarad cijele ekipe, ja sam kriv. Možemo bolje, naravno. U drugom poluvremenu nismo imali isti broj otvorenih šuteva kao u prve dvije četvrtine - rekao je Dončić i dodao:

- Vjerujemo u uspjeh, rekao sam to tokom serije sa Sansima. Nivo samopouzdanja je isti. Teško je pobijediti na svakom meču, neke ćemo izgubiti, ali samopouzdanje ostaje. Moramo da igramo bolje ako želimo da pobijedimo u sljedećoj utakmici, da se borimo više – kao protiv Finiksa poslije uvodnog meča. Tada su prve dvije utakmice bile identične, moramo da učimo iz grešaka.

Druga utakmica finalne serije Zapadne konferencije igra se u noći s petka na subotu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.