NBA LIGA

Golden Stejt na korak do titule, Stef Kari prekinuo veliki niz

Promašio je svih devet pokušaja i tako prekinuo veliku seriju od 132 utakmice u doigravanju na kojima je ubacio barem jednu trojku

Detalj s pete utakmice finala. The Guardian

E. Ć.

14.6.2022

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Boston Seltikse sa 104:94 i došli na korak do NBA prstena, pošto sada vode sa 3:2 u velikom finalu.

Izabranici trenera Stiva Kera (Steve Kerr) nisu namjestili nišanske sprave, pogodili su 9 od 30 trojki, ali su opet upisali pobjedu, zahvaljujući odličnoj igri u odbrani. 

Zanimljivo da Stef Kari (Steph Curry) prvi put u karijeri nije dao nijednu trojku u plej-ofu. Promašio je svih devet pokušaja i tako prekinuo veliku seriju od 132 utakmice u doigravanju na kojima je ubacio barem jednu trojku i 233 meča, uključujući one iz regularnog dijela sezone.

Iznenada uloga heroja pripala je Endrjuu Viginsu (Andrew Wiggins) koji je ubacio 26 poena, dok je Klej Tompson (Klay Thompson) dodao 21, a Kari je ostao na 16. 

Na drugoj strani istakao se Džejson Tejtum (Jayson Tatum) sa 27 poena, a pratili su ga Markus Smart (Marcus) sa 20 i Džejlen Braun (Jayleen Brown) sa 18.

Šesta utakmica, možda i odlučujuća, igra se u noći s četvrtka na petak u 03:00.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.