EPILOG SJEDNICE

Čelnici KS BiH će još jednom razgovarati s Bosnićem

Smatraju da je u ovom trenutku ostavka najlošije rješenje

A. V.

Bosnić: Podnio ostavku

Foto: ARHIV


Danas je održana sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, na kojoj je donesena odluka da se još jednom razgovara sa selektorom Vedranom Bosnićem u nadi da će on povući svoju ostavku i nastaviti voditi naš državni tim.

Saopćenje KS BiH prenosimo u cijelosti.

- U svjetlu aktuelnih dešavanja u vezi ostavke selektora muške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH osjeća obavezu podijeliti precizne informacije sa javnosti u našoj zemlji.

Ostavka Vedrana Bosnića za UO KSBiH svakako predstavlja iznenađenje, jer nismo bili upoznati s bilo kakvim problemima koje je u medijima selektor iznio i to nakon što je već donio odluku o povlačenju s funkcije šefa stručnog štaba reprezentacije.

Više članova Upravnog odbora zatim je kontaktiralo selektora kako bismo saznali razloge njegove odluke te ga privolili na ostanak. Smatramo da je u ovom trenutku ostavka najlošije rješenje za KSBiH, kao i za samu seniorsku reprezentaciju.

Također, s obzirom da je u ponedjeljak krajnji rok prijave igrača i trenera Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), probat ćemo danas do kraja dana stupiti u kontakt sa selektorom Bosnićem da završi započeti kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sljedeće dvije utakmice, jer je to najbolje rješenje za KSBiH i reprezentaciju.

Ukoliko ipak ne uspijemo, UO će naći trenersko rješenje za predstojeće utakmice.

U tom slučaju, Vedranu Bosniću se želimo zahvaliti na dosadašnjem radu, angažmanu i uspjehu te mu želimo svu sreću u nastavku njegove trenerske karijere - poručili su iz KS BiH.

Više o temi Košarkaški savez BiH

GENERALNI SEKRETAR KSBIH
Amer Čolan za "Avaz": Svi smo za Bosnićev ostanak
NA VRH

Podijeli članak na