GENERALNI SEKRETAR KSBiH

Čolan o optužbama: Utvrdit ćemo ko je napravio propust

Poznato je koja je osoba bila zadužena ispred KK Borac za prijem svih materijala i vidjet ćemo šta se desilo u cijeloj situaciji, rekao je

S. S. / Sport 1

Amer Čolan: Ispitat ćemo šta se desilo

Foto: AGENCIJE


Nakon što su KK Borac, KK Igokea i OKK Spars zajedničkim saopćenjem kritikovali čelnike KS BiH zbog nedolaska na završnicu košarkaškog prvenstva BiH za juniore, oglasio se i generalni sekretar krovne kuće bh. košarke Amer Čolan.

Čolan je istakao da je klubovima organizatorima poslan dopis iz kancelarije KSBiH u kojem je jasno naglašeno da će im biti dostavljene medalje i pehari te uručene od strane delegata takmičenja.

- Klubovi organizatori su dobili dopis iz kancelarije KSBiH, da će im biti dostavljene medalje i pehari, te da će iste ispred KSBiH dodijeliti delegat takmičenja. U četvrtak i petak su na adrese klubova organizatora poslate medalje i pehari za šta imamo validnu dokumentaciju. Šta se desilo sa ceremoniji dodjele u Banjoj Luci ne mogu reći u ovom momentu i sasvim sigurno da smo odmah dali sve na provjeru. Poznato je koja je osoba bila zadužena ispred KK Borac za prijem svih materijala i vidjet ćemo šta se desilo u cijeloj situaciji - rekao je Čolan za Sport1 i dodao:

- Upravo sam kontaktirao firmu koja je slala sve materijale i prema njihovim podacima, kao i podacima kurirske službe sve je poslano i nije bilo problema sa slanjem. Nije mi jasno da se to desilo, s obzirom na to da su se završnice dešavale ovog vikenda u četiri grada. U Tuzli, Jablanici i Brčkom sve je prošlo u najboljem redu, dok smo u Banjoj luci imali problem. Ispitat ćemo šta se desilo i o tome obavijestiti javnost.

Poručio je da je čudno kada su već bili obaviješteni na vrijeme kako će im biti isporučeni medalje i pehari, da se niko nije obratio kancelariji saveza ili službenim licima ispred KSBiH, koji su bili u dvorani.

- Ne želim prejudicirati ništa, ali mi je cijela situacija malo čudna. Potrudit ćemo se da saznamo šta se desilo i utvrdimo ko je napravio propust - zaključio je Čolan.

Više o temi Amer Čolan

GENERALNI SEKRETAR KSBIH
Amer Čolan za "Avaz": Svi smo za Bosnićev ostanak

Više o:

Amer Čolan KSBiH
NA VRH

Podijeli članak na