KK BOSNA ROJAL

Prvi čovjek sarajevskih "Studenata" za "Avaz": Ne znamo za šta da se pripremamo

Nedavno je održan i sastanak u KS BIH međutim, kako nam je rekao Bradić, tema nije bila liga nego reprezentacija i selektor

Bradić zabrinut situacijom oko Bosne. KK BOSNA

M. K.

21.6.2022

Košarkaši Bosne Rojal nedavno su eliminisani iz Prvenstva BiH u niži rang bh. klupske košarke.

Nije nikakva tajna da je to posljedica teške finansijske situacije u nekadašnjem prvaku Evrope koja traje već niz godina.

Predsjednik kluba Almir Bradić nedavno je izjavio "kako su se crne slutnje obistinile i kako niko ništa nije poduzeo da se spriječi eliminacija sarajevskog velikana iz Prvenstva BiH, te dodao kako se klub planski uništava".

Nedavno je održan i sastanak u KS BIH međutim, kako nam je rekao Bradić, tema nije bila liga nego reprezentacija  i selektor, pa u Bosni još moraju sačekati da se potvrdi definitivan sistem takmičenja.

- Nisu ništa raspravljali jer je selektor bio top tema. Navodno, neće niko iz A sistema i HB ulaziti. S druge strane, Budućnost BN hoće iz RS-a. Dakle, status quo, nažalost, rekao je danas Bradić za portal "Avaza".

Naglašava prvi čovjek "Studenata" kako se s našim Savezom nikad ništa ne zna.

Sa KSBiH se nikada ništa ne zna. Ne znamo za šta da se spremamo uoči nove sezone. Poseban problem je to što ne možemo pristupiti sponzorima, institucijama... jer ne znamo gdje smo. Sada se sklapaju rosteri, gradi se taj igrački kadar za novu sezonu, a već u augustu ide okupljanje i pripreme, objasnio je predsjednik Bosne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.