BIVŠI REPREZENTATIVAC BIH

Đedović seli u Španiju: Novi klub ga predstavio na zanimljiv način, na fotografiji i Ibrahimović

Njemačko prvenstvo je osvajao u tri navrata, dva puta je osvojio njemački Kup, a 2019. godine je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finala doigravanja

Đedović: Devet godina proveo u Bajernu. Twitter

E. Ć.

22.6.2022

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Đedović (32) nakon devet godina napušta Njemačku i seli u Španiju, gdje će u narednom periodu igrati za Unikahu.

Đedović je sa španskim timom potpisao trogodišnji ugovor uz opciju produženja saradnje na još jednu. Unikaha je na zanimljiv način predstavila Đedovića. Iskoristili su njegovu sličnost sa Zlatanom Ibrahimovićem i napravili zanimljivu fotografiju.






Inače, bivši "Zmaj" je već nastupao u španskoj ligi, kada je bio član Barcelone u koju je stigao iz redova sarajevske Bosne. S Kataloncima je bio prvak Španije 2009. godine.

U svojoj karijeri je nastupao još za Kornelju, Obradoiro i Virtus iz Rima kao posuđen igrač, te Galatasaray i Albu iz Berlina iz koje je stigao u Bajern 2013. godine.

Njemačko prvenstvo je osvajao u tri navrata, dva puta je osvojio njemački Kup, a 2019. godine je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finala doigravanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.