KVALIFIKACIJE ZA SP

Selektor Bećiragić pred duel u Pardubicama: Došli smo na zadovoljavajući nivo, budite uz nas

Adis Bećiragić. Arhiva

Piše: G. Š.

30.6.2022

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je doputovala u Pardubice, gdje će sutra (20 sati – Sport Klub 2) protiv Češke odigrati petu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.


Borba i jedinstvo

- Prije svega, pozdravio bih dobre ljude koji podržavaju ovu reprezentaciju, rekao je selektor naše reprezentacije Adis Bećiragić i dodao:

- U ovom relativno kratkom periodu mislim da smo došli na zadovoljavajući nivo.

Novi selektor „Zmajeva“ u rosteru ima 12 igrača (Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa, Adin Vrabac, Haris Delalić, Džon Roberson, Miralem Halilović, Sani Čampara, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava i Aleksandar Lazić), koji su sinoć i jutros odradili po jedan trening u Padubicama, a danas je na rasporedu još jedan.

- Mislim da smo spremni da odigramo utakmicu na način koji karakteriše ove mlade momke, a to je prije svega borbenošću i jedinstvom. Budite uz nas, istakao je Bećiragić.


Još jedna pobjeda

Naša reprezentacija nakon četiri kola ima dvije pobjede i dva poraza. U prvom meču odigranom u Sarajevu izabranici, sada već bivšeg selektora Vedrana Bosnića, savladali su Češku (97:90), u drugom su pobijedili na gostovanju Bugarsku (85:75), a potom su upisali dva poraza od Litvanije (77:78 i 56:77). „Zmajevima“ je za prolaz u naredni krug kvalifikacija Mundobasketa dovoljna jedna pobjeda iz dva meča (BiH – Bugarska - 4. juli, KSC Skenderija dvorana „Mirza Delibašić).

Poredak: 1. Litvanija 8 bodova, 2. BiH 6, 3. Češka 5, 4. Bugarska 5.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.