KVALIFIKACIJE ZA SP

Selektor Čeha Ginzburg: BiH ima dobru generaciju, ali velika je prednost što je Satoranski sa nama

Bit će jako teško. Ali, mi također imamo dobre igrače koji su dugo zajedno, rekao je prvi strateg reprezentacije Češke

Satoranski i Ginzburg: Večerašnji aduti Čeha. Agencije

Piše: Er. B.

1.7.2022

Česi se nadaju da večeras (20 sati - Sport Klub 2) u Pardubicama mogu pobijediti naš državni tim s 14 razlike, što bi im, uz pobjedu Litvanije nad Bugarskom, moglo donijeti prolaz dalje.


Roberson, Musa, Halilović...

- Ako u preostala dva meča s BiH i Litvanijom pobijedimo oba, mislim da će biti uredu. Ako pobijedimo u jednom, vidjet ćemo - rezonira selektor Češke Ronen Ginzburg.

Cijeni naš tim predvođen novim selektorom Adisom Bećiragićem.

- BiH ima dobru generaciju s Amerikancem Robersonom, MVP-om španske lige Musom i centrom Halilovićem iz francuske lige. Njihov roster je sličan onome kad smo gostovali u Sarajevu. Bit će jako teško. Ali, mi također imamo dobre igrače koji su dugo zajedno. Problem je ipak što nismo imali pripremnih utakmica i trebat će nam koja minuta da se složimo u tim. Poslije klupskih sezona igrači nisu u najboljoj formi, ali ovo je problem koji imaju svi - rekao je selektor Čeha Ginzburg, ujedno i trener godine u Češkoj.

Za domaćine je veliko pojačanje NBA igrač Tomaš Satoranski (Satoransky) koji od ove godine nastupa za Barcelonu. U dresu Češke nije igrao od Olimpijskih igara u Tokiju prošle godine.


Odlična atmosfera

- On na treningu sve vuče naprijed, igrači ga slušaju. Velika je prednost što je tu sa nama - ističe Ginzburg.

Smatra da su veliki plus za domaćine - navijači.

- Kad god igramo kući, odlična ja atmosfera, a to se odnosi i na Pardubice. Drago mi je da ćemo opet igrati tamo – zaključio je Ginzburg.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.