SRBIJA

Svetislav Pešić: Ako nešto ne promijenimo, desit će nam isto što se desilo Hrvatima

Živimo u prošlosti. Ne računamo da se ostale zemlje razvijaju. Zvanični prvak Evrope je Slovenija, podsjetio je legendarni trener

Pešić razočaran stanjem u srbijanskoj košarci. AGENCIJE

M. K.

2.7.2022

Selektor Srbije Svetislav Pešić protiv Latvije u Rigi upisao je poraz, a sada njega i "Orlove" čeka duel protiv Belgije u nedjelju.

Pred ovaj meč, popularni Kari je održao opširnu press konferenciju gdje se dotakao mnogih problema sa kojima se suočava.

Uslijedilo je pitanje šta su konkretni problemi košarke u Srbiji, a onda se Pešić u jednom momentu dotakao Hrvatske kao primjera.

- Živimo u prošlosti. Ne računamo da se ostale zemlje razvijaju. Zvanični prvak Evrope je Slovenija. Oni su igrali i Olimpijske igre, bili su u polufinalu. Mi nismo bili prvaci Evrope, nismo bili na Olimpijskim igrama. Oni su počeli pripreme odavno. Naš glavni protivnik je Latvija koja je takođe počela sa pripremema 15. juna. Obezbijedili su uslove da se trenira kao u neko moje vrijeme. Pogledajte samo primjer Hrvatske. To je reprezentacija koja nije osvojila medalju od 1995. godine. Upozoravam, ako se ne promijene stvari u srpskoj košarci, nećemo ni mi osvajati medalje. Neće biti ni četvrtfinala ni polufinala, da ne govorim o medaljama.

- Vodio sam tu čuvenu reprezentaciju Jugoslavije koja je osvojila zlato u Bormiju 1987, mi smo tada tokom sezone sa tim dječacima imali kontrolne treninge, tokom trajanja klupske sezone. Kod nas sada kada se prave neki treninzi, polovina se ne pojavi. Tako nešto se ne dešava u Španiji ili Njemačkoj gdje sam ja bio trener. Sve se to poprilično promijenilo i sve se svelo na Partizan ili Zvezdu. Sve se svelo na Beograd. Svi sportovi su u Beogradu i sve važne stvari se dešavaju u Beogradu, istakao je Pešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.