KAPITEN ZMAJEVA

Halilović: Imamo dosta napadačkog potencijala, ali i defanzivnog

Ništa se u životu ne mora, ali ova utakmica je došla da je moramo dobiti, rekao je Miralem

Halilović: Ulazimo u meč s puno samopouzdanja. Arhiva

Piše: Avaz.ba

3.7.2022

Kapiten naše košarkaške reprezentacije Miralem Halilović optimista je pred sutrašnji, odlučujuči duel s Bugarima, u okviru posljednjeg kola prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

- Sada nam je u cilju da se osvježimo poslije utakmice protiv Češke, da se tijelo oporavi i da se što bolje spremimo za predstojeću utakmicu, rekao je Halilović  i dodao:

- Ništa se u životu ne mora, ali ova utakmica je došla da je moramo dobiti. Možemo izgubiti s nekom malom razlikom, ali nećemo ići da kalkuliramo. Treba izvući dobre stvari iz prethode utakmice... Ulazimo u meč s puno samopouzdanja.

Na konstataciju da nam je Bugarska “stara mušterija”, kapiten "Zmjeva" je dodao:

- Stara mušterija sa dva nova igrača – Vezenkovim i De Boostom. Oni potpuno mijenjaju koncepciju njihove igre, neće to biti ni približno ista utakmica kao ranije kad smo ih dobijali s velikom razlikom. Moramo se fokusirati na sebe i promijeniti te neke greške koje smo analizirali. Imamo dosta napadačkog potencijala, ali i defanzivnog, što je jedno s drugim povezano. Trebamo imati istu želju kao u prvoj utakmici, u kojoj smo imali 24 ofanzivna skoka. Takve stvari se ne viđaju često. To moramo prenijeti na predstojeću utakmicu, te unaprijediti neke taktičke stvari - zaključio je Halilović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.