DUGUJU PREKO 980.000 KM

Predsjednik "Studenata" Almir Bradić za "Avaz": "Bosni" su ostale dvije opcije, ili novi "mladoženja" ili gašenje koje ne dolazi u obzir

I ko je taj koji će ugasiti Bosnin dug prema državi i poreskoj upravi?, pita se Bradić

Bradić sve manji optimista. AGENCIJE

Piše: M. K.

3.7.2022

Košarkaši Bosne Rojal i dalje ne znaju definitivno svoj status nakon što su eliminisani iz Prvenstva BiH, a nakon čega bi trebalo da igraju A1 ligu.

Teška finansijska situacija u nekadašnjem prvaku Evrope traje već niz godina, a predsjednik kluba Almir Bradić nedavno je izjavio "kako su se crne slutnje obistinile i kako niko ništa nije poduzeo da se spriječi eliminacija sarajevskog velikana iz Prvenstva BiH".

Nekoliko sedmica kasnije nije se ništa mnogo promijenilo u Bosni, a Bradić, čini se, ima sve manje optimizma kada je klub u pitanju jer je situacija alarmantna.

U razgovoru za portala "Avaza" kaže kako opcija gašenja Kluba otpada.

Nema ništa novo, konkretno. Osim "kuloarskih želja"  pojedinih političara. Nema roka, već kasnimo sa svime što treba Klubu. Bile su dvije opcije, jedna je - Bosni novi "mladoženja" i druga - gašenje kluba. Prva opcija otpada, jer ni "mladoženja" nije više naivan. A druga opcija jednostavno ne dolazi u obzir. Uostalom, idejni tvorac gašenja neka javno to i obznani. Jedno je udaviti Rojal, a nešto sasvim drugo ugasiti Bosnu, iskren je Bradić.

- I ko je taj koji će ugasiti Bosnin dug prema državi i poreskoj upravi? A dug preko 980.000 KM. Moja malenkost u tim rabotama neće učestvovati, naglasio je Almir Bradić, dodavši kako se boji da ubuduće neće biti previše dobrih vijesti kada je sarajevski klub u pitanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.