TVRDE SRBIJANSKI MEDIJI

Nakon prekida meča: Belgijanci ne žele da nastave meč u ponedjeljak?

Utakmica Srbije i Belgije prekinuta je poslije dva minuta, pri vodstvu gostiju od 6:3, zbog nestanka električne energije

S. S. / Sport Klub

Trenutak kada je prekinut meč Srbije i Belgije

Foto: SCREENSHOT: SPORT KLUB


Zbog nestanka električne energije, odnosno pada napona u hali "Čair", utakmica između Srbije i Belgije trebalo bi da bude nastavljena u ponedeljak od 19 sati.

Utakmica Srbije i Belgije prekinuta je poslije dva minuta, pri vodstvu gostiju od 6:3, zbog nestanka električne energije. Poslije čekanja od skoro sat vremena, procijenjeno je da nema uslova za nastavak susreta. Utakmica bi trebalo da bude nastavljena u ponedeljak od 19 časova.

U međuvremenu, kako javljaju reporteri Sport kluba sa lica mjesta, Belgijanci su saopćili da ne žele da igraju u ponedeljak. S obzirom da je FIBA već donijela odluku, ukoliko se rival ne pojavi u zakazano vrijeme, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist Srbije.

Dugo je trajao prekid, akteri iz oba tima, sudije i delegati su imali želju da nastave utakmicu, ali je poslije gotovo sat vremena procijenjeno da za to nema adekvatnih uslova. Uz ogromno nezadovoljstvo publike, zvanični spiker saopćio je da će utakmica biti nastavljena u ponedeljak od 19 sati.

Više o temi Košarkaška reprezentacija Srbije

NA VRH

Podijeli članak na