KVALIFIKACIJE ZA SP

Petrović nakon debakla bocnuo Rađu: Mislim da treba ostati i biti vođa puta po Gibraltaru, San Marinu...

Hrvatska košarka je doživela potpuni sunovrat, nakon poraza od Finaca u Rijeci (79:81)

Petrović i Rađa. Avaz

G. Š.

4.7.2022

Aleksandar Petrović, legendarni košarkaški stručnjak i nekadašnji selektor naše reprezentacije, ironično je pozvao Dinu Rađu da ostane na mjestu predsjednika Stručnog saveta Košarkaškog saveza Hrvatske i u predstojećim pretkvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 


Konsenzus oko Rađinog odlaska

- Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsjednik Stručnog saveta da bude vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gdje nas već žrijeb odnese, napisao je nekadašnji seleltor reprezentacije Hrvatske Petrović na društvenim mrežama.

Hrvatska košarka je doživela potpuni sunovrat, nakon poraza od Finaca u Rijeci (79:81). Na taj način naše zapadne komšije nisu uspeli da se plasiraju u drugu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine...

Tamošnji mediji okarakterisali su taj poraz kao jedan od najtežih u historiji hrvatske košarke. A on je samo produbio sukobe među velikanima hrvatske košarke, konkretno između Ace Petrovića i Dine Rađe.


Mulaomerović: Imali smo sve u svojim rukama

Poslije utakmice u Rijeci oglasio se i selektor reprezentacije Hrvatske, Tuzlak Damir Mulaomerović.

- Utakmica je za sve vjerovatno bila zanimljiva, ali šta reći nakon ovoga? Imali smo sve u svojim rukama, promašili 13 slobodnih bacanja. Previše za ovakvu utakmicu. Puno loših odluka u zadnjih tri minuta. Sami smo sebe pobijedili. Nismo bili mirni na slobodnim bacanjima - rekao je Mulaomerović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.