KVALIFIKACIJE ZA SP

Bećiragić: Vjerujemo da možemo do Svjetskog prvenstva

Imamo karakterne momke koji ginu za ovaj dres i pokušat ćemo dići kvalitet ekipe na veći nivo, rekao je selektor "Zmajeva"

Adis Bećiragić. KSBiH

Piše: G. Š.

5.7.2022

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Skenderiji savladala Bugarsku 76:73, te tako prošla u završnu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.


Dobra atmosfera

- Sretni smo zbog pobjede koju smo ostvarili nakon poraza od Češke, bilo je teško igrati u ovakvim vremenskim uslovima. U trećoj četvrtini smo izgubili kontrolu utakmice, ali smo uspjeli ostvariti pobjedu, rekao je selektor naše reprezentacije Adis Bećiragić i dodao:

- Vjerujemo da možemo do Svjetskog prvenstva. Ljudi koji nisu na terenu traže da mjere ekipe na osnovu nekih parametara, no ovdje je najvažnije da igra ekipa, a ne pojedinac. Naša reprezentacija je u prednosti jer ima dobru atmosferu. Vjerujem da možemo napredovati i da smo konkurentni protiv svake ekipe.

Bećiragić je podsjetio da je došao na klupu "Zmajeva" prije šest dana.

- Bilo je kako je bilo, u odbrani smo imali taktiku da rizikujemo druge igrače na uštrb De Bosta. Išli smo na taj rizik jer smo vjerovali da on može riješiti baš kao što je Musa uradio kod nas. Razmišljali smo da ako neko mora da nas dobije, da ne dobije De Bost, nego neko drugi. Karakter igrača se teško mijenja, to će biti najveći problem za mene, ali i za bilo koga. Ako uspijemo u tome, bit će puno bolje.


Naša prednost

Kada su u pitanju šanse u drugom krugu kvalifikacija za SP, Bećiragić je istakao da naš tim uvijek dobro igra u kvalifikacijama.

- Tako je bilo - ako pamtite, još od vremena kada sam ja igrao... Kako će biti ove godine? Ja se nadam i očekujem da ćemo biti dobri. Drugim ekipama fali zajedništva, to može biti naša prednost, to će biti jedan dio posla da taj kvalitet ujedinimo u jedinstvo i bit ćemo konkurentni. Imamo karaktetne momke koji ginu za ovaj dres i pokušat ćemo dići kvalitet ekipe na veći nivo - zaključio je Bećiragić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.