KVALIFIKACIJE ZA SP

Gegić: Deset dana je mali period za pripreme, pozitivna energija vlada u svlačionici

Unijeli smo mnogo novih stvari u našu igru, ali sigurno će trebati vremena da poboljšamo našu košarku i izgledamo bolje na terenu

Amar Gegić. FIBA

Piše: G. Š.

5.7.2022

Naš košarkaški reprezentativac Amar Gegić istakao je da "Zmajevi" sa novim selektorom Adisom Bećiragićem imaju nešto novo, ali i da će trebati još vremena da se poboljša igra.




Idemo dalje

- Već smo ovdje desetak dana zajedno, unijeli smo mnogo novih stvari u našu igru, ali sigurno će trebati vremena da poboljšamo našu košarku i izgledamo bolje na terenu, rekao je Gegić i dodao:

- Sada je bilo bitno da pobijedimo Bugare. Idemo na sljedeći korak, novo okupljanje i borba za nove pobjede.

Priznao je da je odigrao lošije posljednje dvije utakmice.

- Duga je bila prethodna sezona, mislio sam da ću ostati u ritmu, ali je bila drugačija reakcija. Pokušao sam dati maksimum, ali nadam se da će biti bolje. Deset dana je mali period za pripremu nečega. Nadam se da će to u budućnosti biti bolje, pozitivna energija vlada u svlačionici - zaključio je Gegić.


Pohvale selektora

Spomenimo i to da je selektor Bećiragić nakon pobjede nad Bugarima čvrsto stao iza Gegića.

- Amar je igrao loše, ali on je naš najvažniji igrač jer ovu ekipu drži na svojim leđima. Čast mi je raditi sa njim, nijednu vježbu na treningu nije uradio ispod 100 posto. To je momak kojeg bi svaki selektor poželio - istakao je selektor Beširagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.