EUROBASKET

FIBA pisala o "Zmajevima": Može li BiH s Nurkićem iznenaditi u svojoj grupi

Miralem Halilović, Emir Sulejmanović i Kenan Kamenjaš su također uključeni uz Luku Garzu, kojeg čeka seniorski debi sa Bosnom i Hercegovinom, piše FIBA

Nurkić ponovo među "Zmajevima". TWITTER

M. K.

18.7.2022

Službe stranica FIBA Eurobasket najavila je povratak Jusufa Nurkića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nakon što se centar Portlanda našao na spisku za utakmice na Eurobasketu.

U FIBA-i su uz fotografiju Jusuf Nurkića postavili pitanje: “Bosna i Hercegovina - iznenađenje u grupi B sa Jusufom Nurkićem u sastavu?”.

FIBA također izdvaja i Džanana Musu za koje kažu da je bio heroj u prvom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

- Nakon što je pomogao svojoj zemlji da se plasira u drugi krug i jedan je od važnih igrača, jer se pojavljuju na turniru prvi put od 2015. godine, navode iz FIBA-e.

Pored dvojca Nurkić - Musa u FIBA-i izdvajaju još nekoliko "Zmajeva":

- Miralem Halilović, Emir Sulejmanović i Kenan Kamenjaš su također uključeni uz Luku Garzu, kojeg čeka seniorski debi sa Bosnom i Hercegovinom, a zatim se susreću sa Crnom Gorom i Francuskom u dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo uoči EuroBasketa.

Pripreme reprezentacije počinju 28. jula na Vlašiću. U sklopu kvalifikacija za SP, "Zmajevi" će gostovati Crnoj Gori 24. augusta, a tri dana kasnije ugostiti Francusku.

Na Evropskom prvenstvu (1.-18. septembar), selekcija BiH nalazi se u grupi B sa čak četiri selekcije koje su bile prvaci Evrope,  Njemačka, Litvanija, Francuska i Slovenija. Pored njih u grupi je još reprezentacija Mađarske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.