IGRAČICA PLAY OFFA

Nikolina Džebo, košarkaška reprezentativka BiH, za "Avaz": Očekuje nas pakleno ljeto

Raduje me da je tu nekoliko naših mladih, talentiranih igračica koje su budućnost bh. košarke

Džebo: Uvijek kad nema Marice, od nje dobijem poruku podrške. ARHIV

Er. Bijedić

25.7.2022

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo uputio je pozive igračicama na koje računa na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Historijski uspjeh

“Zmajice” će se okupiti 5. avgusta i spremati za turnir u Sidneju, koji je na rasporedu od 22. septembra do 1. oktobra.

- Na spisku su standardne igračice koje su ostvarile historijski uspjeh prošlog ljeta na Evropskom prvenstvu i u suštini to će vjerovatno biti okosnica tima za SP. Raduje me da je tu nekoliko naših mladih talentiranih igračica koje su budućnost bh. košarke i nadam se da će pripreme početi i završiti na najbolji mogući način. Na mladima je da se trude, rade i nametnu selektoru – kaže Nikolina Džebo i dodaje:

- Zaista je riječ o mladim igračicama koje posjeduju potencijal. Igrala sam protiv njih, Azra Nikšić mi je i saigračica i sigurno je budućnost pred njima – istakla je.

Nedostajat će Marica Gajić koja očekuje prinovu, a upravo Džebo je dosad pri njenom izostanku dobivala veću minutažu kao alternativa.

- Svima nama je to jedan hendikep jer svi znamo o kakvoj igračici je riječ, ali tu sam ja i ostale saigračice, pa ćemo pokušati da to sve nadoknadimo i vjerujem da to možemo ostvariti. Uvijek kad nema Marice od nje dobijem poruku podrške prije svake utakmice, a tako i poslije da sam je zamijenila na adekvatan način – priča Nikolina još jednom potvrdivši izvrsnu atmosferu koja vlada među našim djevojkama.

- Atmosfera kod nas nije nikad bila upitna, na zavidnom je nivou i mislim da nam na tome mogu pozavidjeti sve reprezentacije – kaže Džebo.

Reprezentacija BiH se nalazi u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

SAD favorit

- Belgija nam je postala poznanik jer smo s njima igrale prvi meč na Evropskom prvenstvu, a onda i u grupi kvalifikacija za sljedeće EP. Poznajemo ih i spremni smo za njih. Ostale ekipe sigurno vrijede jer ne bi bile tu gdje jesu. Apsolutni favorit je selekcija SAD, a naravno mi ćemo dati sve od sebe da ponovo obradujemo naciju – najavila je Nikolina.

Prije toga ekipu pod vodstvom selektora Gorana Loje očekuju zahtjevne pripreme.

- Očekuju nas duge pripreme, pakleno ljeto, imat ćemo dosta prijateljskih utakmica da pokušamo što bolje da se uigramo, mada mislim da se više u dušu znamo svi. Ono što je najbitnije je da će nam se JJ priključiti u Sidneju i na nama je da izguramo te pripreme u dobroj atmosferi – zaključila je Nikolina Džebo

Klupska sezona

Džebo je prošlu klupsku sezonu zaključila kao prvakinja sa sarajevskim Play Offom.

- Klupska sezona je bila fenomenalna. Uz tri pojačanja koja smo doveli uspjeli smo opet osvojiti titulu prvaka BiH na koju sam ponosna zajedno sa svojim saigračicama i stručnim štabom. Što se tiče iduće sezone nemam još ništa u planu, znam da sam u Play Off dobrodošla, ali vidjet ćemo kakva će situacija biti na SP-u pa ću poslije odlučiti koja je najbolja opcija za mene – kazala je Nikolina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.