KOŠARKA

Na Vlašiću počele pripreme "Zmajeva" za nastup na Eurobasketu

Većina igrača je sada tu, sutra će nam se priključiti Sani Čampara, Adin Vrabac i Ismet Sejfić, a u ponedjeljak Džon Roberson (John). Jusufa Nurkića očekujemo 4. avgusta, rekao je selektor Bećiragić

Naši reprezentativci će na Vlašiću trenirati do 3. avgusta. KSBiH

Piše: G. Š.

28.7.2022

Pripreme košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastup na predstojećem Eurobasketu počele su današnjim okupljanjem na Vlašiću, gdje će naš nacionalni tim boraviti do 3. avgusta.


Igrački kadar

Selektor Adis Bećiragić na večerašnjem treningu imat će na raspolaganju sljedeće igrače: Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Gegić, Edin Atić, Džanan Musa, Ajdin Penava, Haris Delalić, Đorđe Topolović, Kenan Kamenjaš, Rijad Avdić i Aleksandar Lazić.

- Pred nama je dosta posla, ali i dovoljno vremena da se na pravi način pripremimo za Evropsko prvenstvo. Većina igrača je sada tu, sutra će nam se priključiti Sani Čampara, Adin Vrabac i Ismet Sejfić, a u ponedjeljak Džon Roberson (John). Jusufa Nurkića očekujemo 4. avgusta, kada ekipa pripreme nastavlja u Sarajevu. Dakle, trebali bismo biti kompletni do odlaska na turnir u Estoniju 11. avgusta, istakao je Bećiragić te dodao:

- Što se tiče Garze i Alibegovića, niko sretniji od nas u stručnom štabu da možemo računati na njih. Nažalost, oni imaju status naturalizovanih stranaca, a ispunili smo taj limit, jer u ekipi već imamo jednog bitnog igrača sa ‘zvjezdicom’, Robersona. Oni su u razgovoru sa mnom sami konstatovali da je Džon trenutno ekipi potrebniji na poziciji playmakera i pokazali razumijevanje, a svakako da su se stavili na raspolaganje za buduće akcije reprezentacije”, kaže selektor Zmajeva.


Teška grupa

Podsjetimo, Eurobasket se održava od 1. do 18. septembra u Njemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj Republici. Naša reprezentacija se nalazi u grupi B sa selekcijama Francuske, Litvanije, Slovenije, Njemačke i Mađarske.

Naši reprezentativci će na Vlašiću trenirati do 3. avgusta. KSBiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.