ASOVI I TALENTI

Hariz Nurkić za "Avaz": Ranije s Jukom nisu imali sluha u Sarajevu, vidjet ćemo kako će sada biti sa Kenanom

U planu je, ako Bog da, kad Kenan krene u prvi sredne škole u Tuzli (Gimnazija "Ismet Mujezinović") – jezičke gimnazije, nastavi trenirati u Slobodi, uz pratnju trenera Ozrena Seleskovića, Žune i direktora Slobode Aida (Berbić), rekao je Hariz Nurkić

Kenan ide Jusufovim stopama. Avaz

Piše: G. Šumar

31.7.2022

Talentovani košarkaš Kenan Nurkić (14), mlađi brat naše NBA zvijezde Jusufa Nurkića, uskoro će postati član tuzlanske Slobode.


Tako smo dogovarali, a mislim da smo od riječi

- U planu je, ako Bog da, kad Kenan krene u prvi srednje škole u Tuzli (Gimnazija "Ismet Mujezinović") – jezičke gimnazije, nastavi trenirati u Slobodi, uz pratnju trenera Ozrena Seleskovića, Žune i direktora Slobode Aida (Berbić), rekao je Hariz Nurkić za „Avaz“ i dodao:

- Tako smo dogovarali, a mislim da smo od riječi.


Hariz Nurkić i Ozren Selesković. Facebook

Na pitanje jeste li razmišljali da Kenan već sada krene prema Sjedinjenim Američkim Državama, Hariz je odgovorio:

- Pa koga ima Kenan u Americi, osim brata, kroz smijeh je rekao Kenanov otac i dodao:

- A brat ima svoje obaveze i poslove.

Znači, niste razmišljali o američkim košarkaškim koledžima.

- Ne znam, ne bih se ja složio da mi nemamo talenata i stručnjaka. Mislim da mi imamo toga, a svako im pravo razmišljati na svoj način. Nije ni Amerika onakva kakva se prikazuje na televiziji. Prošli put, kada je Juka bio mlađi, nisu imali sluha u Sarajevu. Vidjet ćemo kako će sada biti... Da ne kažem, kakav je to otac patriota, pa odvede dijete tamo, vamo. Poslije 18. godine, ako Bog da zdravlja, može da ide kuda hoće. Treba prvo da se formira kao čovjek, da malo upozna jezike, društvo, a poslije neka sam odluči. Nisam protiv bilo kakvog napretka, rekao nam je Hariz.

- Dovoljno smo iz naše BiH izvlačili sirovinu, krajnje je vrijeme da izvlačimo gotov proizvod.


Dvije opcije

Kenanov i Jusufov otac ističe da u pomenute ljude ima dosta povjerenja.

- E sad, ostalo je sudbina, Božija volja i njegovom zdravlju. Nije problem ni da Kenan ode na koledž u Ameriku, ali dijete za taj korak mora imati pratnju roditelja. A ja još radim, supruga nije voljna da ide tamo, tako da smo odlučili – ustvari on je odlučio, nisam ja tu mnogo utjecao. Ponudio sam mu dvije opcije, da ide s bratom ili Slobodu. A on je odgovorio: Brat će ići svojim putem, a ja bi trebao svojim. Ipak, Juka ima toliko obaveza da nema kada ni da se naspava. A sad da Kenan tamo bude sam, sa društvom na koledžu, mislim da bi mu to teško palo. Raditi tamo, a maštati ovamo, ne ide. Mora da bude jedno i drugo u sklopu - zaključio Hariz Nurkić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.