BH. REPREZENTATIVKA

Džonkel Džons postavila emotivnu objavu i iskazala podršku Britni Griner

Griner je u februaru ove godine uhapšena na aerodromu u Moskvi zbog posjedovanja ulja kanabisa

Džons: Šaljem puno ljubavi svojoj sestri. Twitter

E. Ć.

4.8.2022

Košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine Džonkel Džons (Jonquel Jones) oglasila se na Instagramu putem kojeg je poslala poruku podrške Britni Griner (Brittney), svojoj bivšoj saigračici kojoj prijeti deset godina zatvora u Rusiji.

Podsjetimo, Griner je u februaru ove godine uhapšena na aerodromu u Moskvi zbog posjedovanja ulja kanabisa. U slučaj sjajne košarkašice uključila se i administracija američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden).

Sjedinjene Američke Države su za košarkašicu ponudile razmjenu Viktora Bouta, osuđenog ruskog trgovca oružjem koji služi 25-godišnju zatvorsku kaznu u SAD-u. U razmjenu je uključen i Pol Vilan (Paul Whelan), koji je optužen za špijunažu, prenosi CNN.

- Proteklih pet godina sam igrala u Rusiji u Ekaterinburgu. Bilo mi je odlično i uvijek ću biti zahvalna na uspomenama i prijateljstvima koje sam stekla tamo. Jedna od tih prijateljica koje sam stekla je i Britni Griner. Ona je s Ekaterinburgom osvojila sedam titula prvaka Rusije i četiri titule Eurolige. 

Ponosno smo nosile dres Ekaterinburga i donosile titule za naše ruske navijače. Zbog toga danas molim da joj, zbog poštivanja sporta i u čast naših sjajnih uspomena iz Rusije, ukažete milost i pokažete razumijevanje prilikom izricanja presude u petak. Molim vas za milost. Volim te i nedostaješ mi. Šaljem puno ljubavi svojoj sestri - poručila je Džons.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.