VLAŠIĆ

Bećiragić: Prvi put smo kompletirani i nadamo se da ćemo početak EP dočekati u ovakvom sastavu

Više sam nego zadovoljan radom naših košarkaša koji su na pripreme došli u dosta dobroj formi, rekao je selektor "Zmajeva"

Fena

Adis Bećiragić

Foto: Fena


Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se na Vlašiću priprema za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, te za nastup na Evropskom prvenstvu, danas je kompletirana dolaskom NBA centra Jusufa Nurkića.

Dobra forma

Centar Portland Trejl Blezersa posljednja je karika koja je nedostajala igračkom lancu selektora Adisa Bećiragića, koji se sada može u potpunosti posvetiti taktici i pripremi ekipe za prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koji će najbolji košarkaši BiH igrati 24. avgusta protiv selekcije Crne Gore, dok je meč protiv Francuza na rasporedu tri dana kasnije.

Kako je Bećiragić kazao u izjavi za agenciju Fena, prezadovoljan je pripremama i uvjetima na Vlašiću, zbog čega su košarkaši odlučili da se neće vračati u Sarajevo, već da će se do 11. avgusta pripremati na ovoj bh. planini.

- Prvi put smo kompletirani i nadamo se da ćemo početak Evropskog prvenstva dočekati u ovakvom sastavu i bez povreda. Više sam nego zadovoljan radom naših košarkaša koji su na pripreme došli u dosta dobroj formi. Pokušat ćemo u narednom periodu nadograditi neke aspekte naše igre, te da ćemo do meča sa Crnom Gorom doći do optimalne forme i uigranosti - izjavio je Bećiragić.

Napominje da bi volio da je u toku pripremnog ciklusa ekipa imali veći broj prijateljskih utakmica, te da su košarkaši promorani zbog kratskog vremenskog perioda uigravati taktiku ali i raditi na kondiciji.

Veliki broj utakmica

Što se tiče selekcije Crne Gore, Bećiragić ističe da je upoznat sa sastavom te selekcije i igračima koji će igrati protiv BiH, ali ponavlja da je selekcija BiH fokusirana na svoju igru i da će ishod tih susreta ovisiti od zalaganja igrača i ispunjavanja dogovorenih zadataka na terenu.

- Fokusiramo se na svoje nedostatke, jer u kratkom vremenu nas očekuje veliki broj utakmica i ne bi bilo moguće analizirati u detalje igru svakog protivnika pojedinačno, a potom na osnovu toga prilagođavati našu igru. Mi ćemo u svakom meču pokušati igrati košarku koju znamo igrati, tražit ću od igrača da daju svoj maksimum - objasnio je Bećiragić.

Reprezentacija BiH 11. augusta treba otputovati na turnir u Estoniju gdje će dodatno brusiti formu i uigravati akcije za zvanična takmičenja.

Više o temi Adis Bećiragić

PRIPREME ZA EUROBASKET
Jusuf Nurkić neće se danas priključiti "Zmajevima"
NA VRH

Podijeli članak na