SRAMOTNO

Skandal: Policajci Los Anđelesa dijelili fotografije posmrtnih ostataka Kobija Brajanta i smijali se

Vanesin advokat Li je pustio sigurnosne snimke na kojima se vide policajci koji piju i pokazuju fotografije konobaru, koji skreće pogled

Vanesa Brajant: Dvije godine nakon nesreće vodi pravnu bitku. Twitter

E. Ć.

11.8.2022

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobi Brajant (Kobe Bryant) stradao je u helikopterskoj nesreći u januaru 2020. godine. Zajedno sa njim poginula je i kćerka Đijana (Gianna).

I dvije godine od teške nesreće Brajantova supruga Vanesa (Vanessa) vodi pravnu bitku protiv policajaca koji su fotografisali mjesto nesreće, a onda te fotografije dijelili sa ljudima koji nisu imali razloga da te fotografije dobiju.

Kako prenose američki mediji, policajci koji su pod nadležnosti šerifa u Los Anđelesu otišli na mjesto nesreće, istu su fotografisali "da bi se smijali" i "tračali".


Advokat Vanese Brajant Luis Li iznio je odbranu na sudu koja govori o uzurpiranju privatnosti jer su navodno zamjenik šerifa i kapetan vatrogasaca fotografisali mjesto nesreće, a to nije imalo zvaničnu upotrebu u institucijama koje predstavljaju.

- Oni su djelili fotografije dok su igrali video igrice. Djelili su to sa ljudima koji nisu imali nijedan razlog da te slike dobiju - izjavio je Li.

Kako je Li naveo nisu saznali od države da kruže fotografije, već od novina "Los Angeles Times". On je također pustio sigurnosne snimke na kojima se vide policajci koji piju i pokazuju fotografije konobaru, koji skreće pogled. Pretpostavlja je da je te fotografije vidjelo više od 30 ljudi.

Inače, Vanesa Brajant nije pristala da se nagodi sa državom za 2.5 miliona dolara, već želi istjerati pravdu i kaznu za zamjenika šerifa i kapetana vatrogasaca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.