LOŠA FINANSIJSKA SITUACIJA

Nurkić se oglasio nakon alarmantnog saopćenja KSBiH: Još malo pa motaj kablove državne reprezentacije

Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje, izjavio je ranije Čolan

E. Ć.

11.8.2022

Nurkić: Očigledno svjestan stanja u kojoj se nalazi krovna kuća bh. košarke. Screenshot

Nakon što je Košarkaški savez BiH izdao saopćenje u kojem su iz krovne kuće bh. košarke saopćili da je opasnost od neodlaska ženske košarkaške reprezentacije na historijski nastup na Svjetskom prvenstvu postala sasvim realna opcija, oglasio se i Jusuf Nurkić.

On je, očigledno svjestan stanja u kojoj se nalazi krovna kuća bh. košarke, poručio:

- Još malo pa motaj kablove državne reprezentacije! - napisao je Nurkić uz hešteg #gameover (kraj igre).

Kako su ranije naveli iz KSBiH, u ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM. Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.


- Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje - izjavio je, između ostalog, generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.