SAOPĆENJE

Košarkašicama BiH prijeti izbacivanje sa Svjetskog prvenstva u Australiji, evo zbog čega

Sada smo zaista došli do samog ruba, rekao je Čolan

Košarkašice reprezentacije BiH. FIBA

A. O.

11.8.2022

Zbog nedostatka finansijskih sredstava za sada je premijerni nastup ženske košarkaške reprezentacije BiH pod znakom pitanja.

Naime, one bi trebale učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Kako je saopćeno iz Košarkaškog saveza BiH, u ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM. Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

- Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje. Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo ništa. Ni marke. Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastrofalnim posljedicama - kaže generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.