SAOPĆENJE

Košarkašicama BiH prijeti izbacivanje sa Svjetskog prvenstva u Australiji, evo zbog čega

Sada smo zaista došli do samog ruba, rekao je Čolan

A. O.

Košarkašice reprezentacije BiH

Foto: FIBA


Zbog nedostatka finansijskih sredstava za sada je premijerni nastup ženske košarkaške reprezentacije BiH pod znakom pitanja.

Naime, one bi trebale učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Kako je saopćeno iz Košarkaškog saveza BiH, u ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM. Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

- Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje. Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo ništa. Ni marke. Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastrofalnim posljedicama - kaže generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

NA VRH

Podijeli članak na