POMOĆ ZMAJICAMA

Vlada KS uplaćuje 150.000 KM za odlazak košarkašica BiH na Svjetsko prvenstvo

Kako je ranije saopćeno iz Košarkaškog saveza BiH, "Zmajicama" je prijetilo izbacivanje sa Svjetskog prvenstva jer krovna kuća bh. košarke nema novac za kupovinu avionskih karata za Australiju

"Zmajice" ipak idu na Mundobasket. Agencije

E. Ć.

11.8.2022

Vlada Kantona Sarajevo uplatiti će 150.000 KM za odlazak ženske košarkaške reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo, objavio je na Facebooku Elmedin Konaković.

- Vlada Kantona Sarajevo će izdvojiti potrebna sredstva (150.000 KM) za odlazak naše ženske košarkaške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Zmajice su zaslužile i mnogo više od toga - napisao je Konaković.


Objava Konakovića na Facebooku. Screenshot

Podsjetimo, kako je ranije saopćeno iz Košarkaškog saveza BiH, "Zmajicama" je prijetilo izbacivanje sa Svjetskog prvenstva jer krovna kuća bh. košarke nema novac za kupovinu avionskih karata za Australiju.

- Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja - rekao je ranije generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.