MUNDOBASKET 2023

Halilović: Crna Gora je naša šansa

Momci treniraju vrijedno, pokušavaju ostati skoncentrisani uz svakodnevne natpise, rekao je kapiten "Zmajeva"

Miralem Halilović. Arhiva

Piše: M. K.

17.8.2022

Kapiten naše košarkaške reprezentacije Miralem Halilović ocijenio je da pripreme, što se tiče ekipe, teku odlično.

- Momci treniraju vrijedno, pokušavaju ostati skoncentrisani uz svakodnevne natpise, rekao je Halilović i dodao:


Odlična baza

- Gdje god krenemo pitaju hoćete li na Evropsko, šta se dešava imate li pare. Željeli ili ne ostaje nam u glavi. Kada dođemo na doručak priča se šta se dešava. To je bitan faktor u svemu tome. Zahvalni smo entuzijastima koji se bore i pokušavaju pomoći reprezentaciji.

Na Vlašiću je, kako naglašava, odrađen odličan fizički dio priprema. 

- Napravili smo bazu kako bi bili spremni za ostatak mečeva. U Estoniji smo imali dobar test s dvije dobre ekipe. Dobar je bio test i to što smo igrali utakmcu za utakmicom. Vidjelo se da smo prvu odgovorili na dosta zahtjeva. Fizički smo bili dosta u dobrom stanju, a u drugoj se osjetio fizički pad i to je nešto što je bolje da se desi sada, a ne na Eurobasketu. 

Jusuf Nurkić je donio neku novu dimenziju našem timu, ali i nešto što je totalno drugi nivo u timu.

- On Crna Gora je šansa. To se moglo osjetiti na ovim mečevima. To je drugi nivo i on pomaže i nama, otvara nam dosta i sigurno da će biti figura oko koje će se dosta toga vrtiti. Protiv Crne Gore će biti tu, i protiv Francuske. Treba ga iskoristiti na najbolji mogući način. Nadam se da ćemo protiv Crnogoraca odigrati na najbolji mogući način. Njima nedostaje Vučević i tu imamo prednost, analizira Halilović.


Na konstataciju da je Nurkić nedavno rekao kako se i sa Francizima može igrati, Halilović je dodao:

- Njemu je to normalno jer igra svaki dan protiv njih. Vidi se po njemu da je to normalno. Da dolaze igrači iz domaće lige vjerovatno bih i ja rekao da se može igrati jer igram svaki dan s njima. Dugo sam u Francuskoj, selektor mi je bio trener u klubu. Odlična su ekipa i imaju dva ili tri sastava koja mogu doći igrati za medalju. Ipak, Crna Gora je šansa i moramo dati sve karte na nju kako bi pobijedili, zaključio je Halilović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.