SELEKTOR REPREZENTACIJE

Bećiragić: Izgledalo je kao da smo u drugoj brzini, a Crna Gora u četvrtoj

Nedostatak energije nas je koštao na kraju, kazao je Bećiragić

Adis Bećiragić: Jako loše smo šutirali u prvom poluvremenu. KSBiH

S. S.

24.8.2022

Na press-konferenciji nakon ubjedljivog poraza protiv Crne Gore u Podgorici, predstavnicima medija obratio se selektor Zmajeva Adis Bećiragić, koji je čestitao na pobjedi Crnoj Gori.

- Mi smo jako loše šutirali u prvom poluvremenu, imali devet izgubljenih lopti, promašili pet slobodnih bacanja, što nas je veoma unervozilo pred drugo poluvrijeme. Crna Gora je jako dobar tim protiv kojeg je teško stizati razliku. Analizirat ćemo snimak ove utakmice, za tri dana imamo meč protiv Francuske, a nakon toga idemo na Evropsko prvenstvo. Trebalo nam je očito više utakmica u pripremnom periodu, mi smo odigrali samo dvije, ali stvari su takve - kazao je Bećiragić.

"Bili su jači u odbrani i kontranapadima"

Dodao je da je reprezentacija BiH izgledala kao da nema energije. 

- Kao da smo u drugoj brzini, a Crna Gora u četvrtoj. Bili su jači u odbrani, kontranapadima,... I kad bismo dolazili do lopte, bili smo veoma spori. U drugom poluvremenu smo pokušali to promijeniti, pokušao sam podići energiju, ali to nije bilo dovoljno jer je stvorena prevelika razlika u prvom poluvremenu. Dakle, taj nedostatak energije nas je koštao na kraju - dodao je Bećiragić.

"Jako dobar tim"

Reprezentativac BiH Adin Vrabac je kazao:

- Čestitam Crnoj Gori na pobjedi. Oni su jako dobar tim, koji je dobro igrao u prethodnom prozoru, to su pokazali i večeras. Mi smo pokušali naći našu igru, ali pokazali smo je u svega nekoliko minuta, što nije dovoljno, naravno. Vidjet ćemo gdje smo griješili i napraviti stvari boljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.