ODLUKA FEDERALNOG SUDA

Udovica Kobija Brajanta dobila 16 miliona dolara odštete jer su procurile fotografije s mjesta nesreće

Ona je rekla da je imala napade panike nakon što se pojavila vijest kako su zamjenici šerifa okruga Los Anđeles i vatrogasci napravili fotografije s mjesta nesreće, a potom ih dijelili

E. Ć.

25.8.2022

Vanesa i Kobi Brajant. Twitter

Vanesi Brajant (Vanessa Bryant), udovici legendarnog košarkaša Kobija Brajanta (Kobe), Federalni sud u SAD je dodijelio 16 miliona dolara odštete jer su se u javnosti pojavile fotografije sa mjesta nesreće u kojoj su prije dvije godine stradali njen muž i kćerka Đijana (Gianna).

Ona je rekla da je imala napade panike nakon što se pojavila vijest kako su zamjenici šerifa okruga Los Anđeles i vatrogasci napravili fotografije s mjesta nesreće, a potom ih dijelili. 





Federalni sud je naložio da okrug Los Anđeles plati odštetu za emocionalnu bol Vanese Brajant, a također će Kristoferu Česteru (Christopher Chester), koji je u istoj nesreći izgubio suprugu Sarah i kćerku, bude isplaćeno 15 miliona dolara, javlja CNN.

Kobijeva udovica je napustila sudnicu bez davanja izjave, a po čitanju presude zagrlila je svoje advokate i kćerku Nataliju.

Vanesa je nakon presude stavila na Instagram fotografiju Kobija i Đijane uz komentar: 

- Sve za vas! Volim vas! Pravda za Kobija i Điđi - poručila je Vanesa.



Objava Vanese Brajant na Instagramu. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.