KVALIFIKACIJE ZA SP

Bećiragić: Imamo problem

Pokušat ćemo da automatizovanim napadom broj grešaka svedemo na minimum, ako je ikako moguće, rekao je selektor "Zmajeva"

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine. KSBiH

Piše: G. Š.

27.8.2022

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20 sati) na parketu dvorane "Mirza Delibašić"  dočekuje velesilu, selekciju Francuske koja je osvojila srebrnu medalju na posljednjim Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju.


Najjači sastav

Protvinik "Zmajeva" u susretu drugog kola završne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u glavni grad BiH doputovao je u najjačem sastavu, s NBA zvijezdama Fournierom i Gobertom te euroligaškim igračima. Pred našim timom je težak ispit, ali kako ističu u našem taboru, nema predaje.

- Pokušat ćemo da automatizovanim napadom broj grešaka svedemo na minimum, ako je ikako moguće, rekao je selektor Zmajeva Adis Bećiragić.


To će nam pomoći

- Ako to uspijemo onda će naš talenat doći do izražaja. Imamo problem što nas čeka izuzetno težak protivnik, koji igra kao "najjača oluja". To će nam istovremeno pomoći da vidimo kako ćemo igrati protiv tih najjačih ekipa koje imamo u grupi na Evropskom prvenstvu. Ništa slabiji od Francuza nisu Litvanci, Slovenci, Nijemci, koji imaju dobru ekipu i još su domaćini, također i Mađari, koji su nedavno bili blizu pobjede nad Litvanijom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.