ZMAJEVI SU TOP TEMA

Legendarni Bogdan Tanjević: Sportska vijest dana je pobjeda BiH protiv Francuske, bravo Adis, bravo momci

Inače, Tanjević je bio glavni mentor selektoru "Zmajeva" Adisu Bećiragiću, kada se on počeo baviti trenerskim poslom 2004. godine

Tanjević: Mnogo bolja odbrana nego u Crnoj Gori. Avaz

E. Ć.

28.8.2022

Legendarni košarkaški stručnjak Bogdan Tanjević oglasio se nakon spektakla u Skenderiji u kojem su košarkaši Bosne i Hercegovine savladali moćnu Francusku nakon dva produžetka sa 96:90.

- Kako god, sportska vijest dana je velika pobjeda košarkaša BiH protiv, možda prvog favorita za titulu na Evropskom prvenstvu Francuske… 

Prvo, izvanredan ritam, organizacija u napadu i mnogo bolja odbrana nego u Crnoj Gori. Atmosfera izvanredna. Bravo Adis, bravo momci - poručio je Tanjević.


Inače, Tanjević je bio glavni mentor selektoru "Zmajeva" Adisu Bećiragiću, kada se on počeo baviti trenerskim poslom 2004. godine. Bećiragić je bio pomoćni Tanjeviću u reprezentaciji Turske koju je vodio od 2004. do 2010. godine.

Nakon što je Bećiragić imenovan za selektora reprezentacije BiH, legendarni Boša Tanjević je za "Avaz" rekao kako se radi o izvanrednom treneru i čovjeku u kojeg ima potpuno povjerenje.


- To je sad teška situacija u nekoliko dana uklopiti se sa igračima i uraditi trenerski posao. A ja mislim da on ima kapacitet da može da to uhvati za kratko vrijeme. 

Ekstremna bistrina, odličan stil sa igračima, pošalica i komanda, duhovit je, što je meni vrlo značajno. Treneri ne moraju da imaju baš uvijek mrsku facu na licu, da nešto lome i ljute se uvijek. Nema potrebe, sa igračima se može i drukčije - rekao je Tanjević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.