SELEKTOR ZMAJEVA

Bećiragić: Rekao sam igračima da će prije ili kasnije Mađari popustiti

Našem selektoru je prije dva dana preminula majka, ali se vratio i zajedno sa svojim stručnim štabom vodio košarkaše do trijumfa

Bećiragić: Predvodio "Zmajeve" nakon porodične tragedije. FIBA

E. Ć.

1.9.2022

Košarkaši Bosne i Hercegovine  su otvorili Eurobasket sjajnom utakmicom i pobjedom protiv selekcije Mađarske rezultatom 95:85.

Nakon nešto skromnije partije u prvom poluvremenu, "Zmajevi" su zaigrali puno bolje u nastavku. Ključna je bila treća četvrtina koju je naš tim priveo u svoju korist sa 28:17. 


Svoje viđenje utakmice dao je selektor Adis Bećiragić. Našem selektoru je prije dva dana preminula majka, ali se vratio i zajedno sa svojim stručnim štabom vodio "Zmajeve" do trijumfa.

Zahvalio se svima koji su izrazili saučešće, kao i onima koji su čestitali na još jednoj dobroj utakmici njegovih izabranika.


- Imaju Mađari i glavu i rep, ali rekao sam mojim igračima da će oni prije ili kasnije popustiti - rekao je kratko Bećiragić i još jednom se zahvalio na podršci koju je naš tim imao.

Podsjetimo, Najefikasniji u našem timu bili su Jusuf Nurkić i Džanan Musa sa po 19 poena, Džon Roberson je ubacio 18, dok je kapiten Miralem Halilović ubacio 16 poena.

Inače, naš tim će sutra odmoriti, a onda prekosutra igra duel protiv domaćina selekcije Njemačke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.