ODIGRALI ODLIČNU UTAKMICU

Sjajna poruka Muse i Halilovića: Idemo napraviti odlične stvari za našu državu

Mi ćemo igrati još jače, svaku utakmicu ćemo ulaziti s još većom energijom, poručio je Halilović

Musa i Halilović: Uz Nurkića i Robersona najefikasniji danas. FIBA

E. Ć.

1.9.2022

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Mađarske na startu Evropskog prvenstva u košarci rezultatom 95:85.

Najefikasniji u našem timu bili su Jusuf Nurkić i Džanan Musa sa po 19 poena, Džon Roberson je ubacio 18, dok je kapiten Miralem Halilović ubacio 16 poena.

Musa i Halilović su se obratili novinarima u mix-zoni. Zahvalili su se svima na podršci, koja je ogromna nakon spektakularne pobjede protiv Francuske.

- Danas na utakmici poslije svakog koša, poslije svake dobre akcije osjetila se energija, dala nam je boost. Bilo je uživanje igrati. Drugo poluvrijeme smo izašli, odigrali onako kako smo se dogovarali i pobjeda je došla. Hvala svima na podršci, nadam se da će biti još uz nas. Mi ćemo igrati još jače, svaku utakmicu ćemo ulaziti s još većom energijom i idemo da napravimo neke odlične stvari za našu državu - poručio je kapiten Halilović.

Musa je rekao da su on i saigrači naučili iz grešaka. Sada su riješili tu famoznu treću četvrtinu, koja je ovog puta bila presudna na putu ka pobjedi našeg tima, što u prošlosti nije bio sučaj.

- Kao što je kapiten rekao, svaka naredna utakmica je moguće da se dobije, mi smo spremi na to. Igrat ćemo punom parom svaku utakmicu, borit ćemo se i, kao što je rekao on, da napravimo odlične stvari za našu državu - poručio je Musa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.