SELEKTOR ZMAJEVA

Bećiragić komentarisao izjavu selektora Njemačke: Mislim da je on sinoć i jutros dobro naučio o BiH

Herbert je kazao da se nije pripremao za BiH, da ne zna mnogo o našoj selekciji i da poznaje samo Džanana Musu iz Bruklin Netsa

Bećiragić: Igrači su spremni za sutrašnji duel. FIBA

Piše: E. Ć.

2.9.2022

Nakon uspješnog starta i pobjede košarkaške reprezentacije BiH u prvom kolu Evropskog prvenstva, našu selekciju sutra očekuje okršaj sa domaćinom Njemačkom.

Selektor Njemačke Gordon Herbert je na press konferenciji govorio o našem timu, a onda se poprilično i obrukao. Herbert je kazao da se nije pripremao za BiH, da ne zna mnogo o našoj selekciji i da poznaje samo Džanana Musu iz Bruklin Netsa. Zanimljivo da nije spomenuo Jusufa Nurkića koji je već osam godina u najjačoj košarkaškoj ligi.

Bećiragić je rekao kako se svi treneri pripremaju za narednu utakmicu, da ne preskaču stepenice, te da je njegov kolega mislio na to.

Mi treneri imamo globalno sve informacije, a detaljno ulazimo nakon utakmice. Tako to ide na Evropskim prvenstvima. Mislim da je on sinoć i jutros dobro naučio, ne brinem se za to. Ne znam koji je razlog njegove izjave - rekao je Bećiragić.

Selektor "Zmajeva" je istakao kako našu reprezentaciju sutra očekuje duel sa jakom reprezentacijom Njemačke, koja je inače i domaćin naše grupe B. 

Organizator uvijek ima određene prednosti, ali mi se nadamo da imamo dovoljno inata da i to pobijedimo. Igrači su zdravi i spremni za utakmicu - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.