SELEKTOR BH. KOŠARKAŠA

Bećiragić: S ovakvom igrom dobit ćemo barem dvije utakmice

Bitno je da igramo kao ekipa

Bećiragić: Izgubili smo kontrolu u trećoj četvrtini, to nas je koštalo. FIBA

Piše: A. V.

3.9.2022

Nakon poraza od Njemačke (92:82), prvog na Eurobasketu, selektor bh. košarkaša Adis Bećiragić izjavio je da je loša treća četvrtina koštala naš tim, koji je vrlo lako mogao do pobjede.

- Ne možete svaki dan očekivati od svakog igrača da igra na isti način. Bitno je da smo igrali zajedno i agresivno. Izgubili smo kontrolu u trećoj četvrtini, to nas je koštalo. Na kraju smo uspjeli da ih stignemo i natjeramo da se uplaše i misle da će izgubiti. Bitna je bila ta treća četvrtina, gdje smo zaista odigrali loše. Moram priznati da naši momci imaju izuzetno veliku želju, izuzetno su motivisani. Skoro smo dobili Nijemce pred 20.000 ljudi ovdje sa svim tim vanjskim utjecajima. Nama je najvažnije da se što brže oporavimo da bi sutra nastavili tamo gdje smo stali - rekao je Bećiragić.

Prokomentarisao je selektor i sukob sa klupom Njemačke, zbog čega je zaradio tehničku.

- Oni su malo gledali u mene, ja sam im rekao "šta gledate" - otkrio je Bećiragić.

Naredni meč je već sutra protiv Slovenije.

- Bitno je da mi igramo kao ekipa. Još uvijek imamo greške, ali osjećamo svaki dan da smo sve bolji. Danas je Musa dao 30, sutra će Juka dati, prekosutra Miki... Bitno je da oni jedni druge osjećaju. Nadam se da ćemo imati energije. S ovako kvalitetnom igrom u odbrani i napadu mi ćemo sasvim sigurno dobiti barem dvije utakmice - poručio je bh. selektor.

Poštovani čitaoci, ovo je nova Facebook stranica portala Avaza. Za pobjedu istine nad lažima, kliknite na ovaj link i zapratite stranicu Avaz.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.