SELEKTOR ZMAJEVA

Bećiragić: Ova ekipa nema limite, uspjeli smo sebe staviti u službu tima

Pitanje je samo koliko možemo kontrolisati svoj ego, a to je bitno da se kontroliše pozitivna strana čovjeka, dodao je

Bećiragić i Halilović: Velika pobjeda. Screenshot

E. Ć.

4.9.2022

Nakon što je košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila veliku pobjedu protiv aktuelnih evropskih prvaka Slovenaca (97:93, selektor Adis Bećiragić i kapiten Miralem Halilović obratili su se na press konferenciji.

Bećiragić je naglasio kako bh. reprezentacija nema limite, ali dodao i da nismo ništa riješili, jer nas očekuju još dvije važne utakmice protiv Francuske i Litvanije, koje su na rasporedu u utorak i srijedu.

- Ja mislim da nemamo limite. Pitanje je samo koliko možemo kontrolisati svoj ego, a to je bitno da se kontroliše pozitivna strana čovjeka. Najvažnija stvar u timskom sportu je staviti sebe u službu ekipe i mi smo to uspjeli, a sada je pitanje koliko ćemo to moći nastaviti raditi - poručio je Bećiragić.

Kapiten Halilović je oduševljen podrškom navijača koji su u velikom broju stigli u dvoranu u Kelnu. Halilović je istakao i sjajnu atmosferu u svlačionici. 

- Nerealno je vidjeti koliko navijačima znači, bili su van sebe, ali i mi s njima. Ne znam, nama se rijetko dešavaju takve stvari pa zato pamtimo sve te stvari. Ja sam se popeo na tribinu i navijao s navijačima, bio sam van sebe i ta sreća je nevjerovatna. Mislim da smo zaslužili, ova ekipa je specijalna - poručio je Halilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.