SJAJNA PORUKA KAPITENA

Halilović najavio okršaj sa Litvanijom: Igrat ćemo kao da nam život ovisi o njoj

Unazad mjesec dana da vam je neko rekao da ćete igrati do zadnje tri minute sa Francuskom na Eurobasketu, mislim da bi svi prihvatili, istakao je

Halilović: Nadam se da ćemo se oporaviti što bolje. Screenshot / Sport klub

E. Ć.

6.9.2022

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 4. kolu Eurobasketa od selekcije Francuske rezultatom 81:68.

"Zmajevi" će tako o svojoj sudbini odlučivati sutra u okršaju sa Litvancima. Utakmica je zakazana za 14:30, a kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Halilović najavio je veliku borbu i igru kao da od tog meča zavisi život.

Istakao je i kako je tim Francuske atletski moćan, te da su "Zmajevi" dobro parirali nekih 35 do 36 minuta.

- Francuska je stvarno atletski moćna reprezentacija i u ovom ritmu utakmica oni imaju strašnu prednost zbog te fizičke i atletske nadmoći. Jako je teško isparirati u tom dijelu svih 40 minuta. Mi smo uspjeli, ja mislim nekih 35-36 i na kraju smo pali. Što skraćena rotacija, što su oni stvarno moćni fizički. Nadam se da ćemo se probati oporaviti što bolje i ići na pobjedu kao da život ovisi o njoj - rekao je Halilović.


"Zmajevi" su u grupi smrti i, treba biti realan, malo je ko davao šanse našem timu da se domogne druge runde. Možda i jeste, ali su se dežurni optimisti vjerovatno nadali pobjedi protiv Njemačke.

- Unazad mjesec dana da vam je neko rekao da ćete igrati do zadnje tri minute sa Francuskom na Eurobasketu, mislim da bi svi prihvatili. Mislim da mi poslije pobjede nad Slovenijom očekujemo da nižemo sve te velike reprezentacije.

Sigurno da smo moćni, da imamo još aduta i da u utakmicu sa Litvanijom ulazimo u utakmicu kao da nam život ovisi o njoj, dat ćemo sve atome snage, svi će dati sve što imaju da tu utakmicu dobijemo i da se plasiramo u Berlin.

Nadam se da će što više navijača sutra doći, da nadglasamo Litvance - poručio je Halilović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.