SELEKTOR SRBIJE

Neuspjeh "Orlova": Svetislav Pešić se ne vraća u Beograd zajedno sa košarkašima

Popularnog Karija navijači vide kao glavnog krivca za poraz i ispadanje sa Eurobasketa

Pešić: Da li će ostati na klupi Srbije. AP

E. Ć.

12.9.2022

Košarkaška reprezentacija Srbije okončala je nastup na Evropskom prvenstvu već u osmini finala, gdje ih je zaustavila selekcija Italije (86:94).

"Orlovi" su prije odlaska na Eurobasket svrstani među glavne kandidate za zlatnu medalju, ali su izabranici Svetislava Pešića zakazali protiv Italije. Nakon pet pobjeda iz isto toliko utakmica u grupi Srbija je izborila kartu za Berlin.

No, nakon poraza protiv Italije košarkaši su rano jutros napustili hotel u Berlinu, gdje su mislili da će se duže zadržati, sa koferima ušli u vozila s kojima su otišli do aerodroma. Hvatat će let iz Berlina za Beograd, a kako javlja "Telegraf.rs", sa njima nije bio selektor Svetislav Pešić.






Popularnog Karija navijači vide kao glavnog krivca za neuspjeh, a on će se u Beograd vratiti zajedno sa ostatkom delegacije KSS letom preko Beča.

Pešić je na meti kritika jer je jedan period utakmice "zaboravio" na klupi Nikolu Jokića, a navijači mu zamjeraju i što nije tražio tajm-aut kada je Italija bila u seriji 14:2. Pitanje je da li će Pešić ostati na funkciji selektora Srbije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.