PETI PORAZ

Ženska košarkaška reprezentacija izgubila od SAD: Oprostile se od Svjetskog prvenstva

Amerikanke su u posljednju četvrtinu ušle s 92:44, no nastavile su igrati s istim intenzitetom, pa su i posljednju dionicu igre završile u svoju korist ubjedljivo za konačnih 121:59

Naša košarkaška reprezentacija je završila nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji. FIBA

H. J. I.

27.9.2022

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je peti poraz na Svjetskom prvenstvu u Australiji. Izabranice Gorana Loje su rano jutros doživjele poraz od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 121:59.

Naše košarkašice su parirale Amerikankama samo u prvih pet minuta kada su imale jednocifren zaostatak, no ubrzo se prednost aktuelnih prvakinja značajno povećavala, te su prvu četvrtinu riješile u svoju korist rezultatom 33:15.

Amerikanke su u posljednju četvrtinu ušle s 92:44, no nastavile su igrati s istim intenzitetom, pa su i posljednju dionicu igre završile u svoju korist ubjedljivo za konačnih 121:59.

Naša reprezentacija se tako od Svjetskog prvenstva oprostila s pet poraza iz isto toliko susreta, a posebno je porazna činjenica da izabranice Gorana Loje nisu dobile nijednu četvrtinu na turniru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.