DIVNA GESTA ZMAJA

Još traju radovi: Pogledajte kako sada izgleda teren koji je Jusuf Nurkić poklonio Tuzlacima

Uskoro će se na njemu zaigrati prvi basket

Nurkić: Potezom oduševio bh. javnost. Avaz

Piše: E. Ć.

30.9.2022

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić oduševio je domaću javnost nakon što je objavljeno da je odlučio pokloniti košarkaški teren Tuzli. 

Novi teren će omogućiti najmlađim Tuzlacima da igraju i zavole košarku zbog koje je naša zemlja bila na nogama proteklih dana. Prvo zbog nastupa naših najboljih košarkaša na Eurobasketu, a onda i zbog historijskog učešća ženske košarkaške reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Radovi na terenu još traju i uskoro će se na njemu zaigrati prvi basket. Najnovije fotografije terena je objavio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.


Košarkaški teren u Tuzli. Facebook

- Kada sam Nurkiću čestitao pobjedu protiv reprezentacija Francuske i Slovenije, odgovorio je: "Hvala, to je za sve Bosance i Hercegovce".

I zaista, u igri je izgarao da nam se svima nešto lijepo desi, da se radujemo i budemo ponosni. Svaki čovjek želi da mu se nešto istinski lijepo desi. Jusuf Nurkić to zna i voli obradovati ljude pobjedama i svojom misijom čovjekoljublja. Zahvaljujem dobrom Jusufu za košarkaški teren kojeg je poklonio djeci i mladima Tuzle.

 Zahvaljujem Jusufu Nurkiću za njegovu namjeru da izgradi školu u Srebrenici gdje se desio genocid, i što želi da tamo sva djeca, bez obzira na to koje su religije ili nacionalnosti, imaju bolju budućnost... Hvala Jusufu Nurkiću što je poklonom obradovao i djecu Ruande, gdje se desio genocid. Svima nam je život ljepši kada znamo da postoje ljudi poput plemenitog Jusufa Nurkića - napisao je Imamović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.