NOVA SEZONA NA ČEKANJU

Šta koči početak košarkaškog Prvenstva BiH?

Odluka na vanrednoj sjednici Skupštine KSBiH, koja se ne može održati prije nego što se izaberu dva nova člana UO iz kantonalnih saveza

A. Vatreš

Spasojević: Optimistične najave

Foto: ARHIV


Nova sezona u košarkaškom Prvenstvu BiH još nije počela i pitanje je kada će.

O tome se trebalo odlučivati na vanrednoj sjednici Skupštine Košarkaškog saveza BiH, koja je bila zakazana za 1. oktobar, ali je odgođena.

Novi datum

Novi datum sjednice bit će 15. 10., potvrdio nam je predsjednik KSBiH Boris Spasojević.

- Skupština je zakazana za 15. oktobar. Isto mjesto, isto vrijeme. Hotel Hills na Ilidži u 12 sati – rekao je Spasojević za “Dnevni avaz”, te tom prilikom objasnio šta će se birati i koje odluke će biti donesene.

- To će biti sjednica gdje se biraju novi članovi Skupštine. Poslije toga članovi Skupštine po statutu Košarkaškog saveza BiH biraju nove članove Upravnog odbora, a onda će UO izabrati ostala tijela, uključujući komesara, koji donosi raspored lige i sve ostalo. Očekujemo da će to biti odmah poslije toga – istakao je Spasojević.

Međutim, da bi se sjednica Skupštine uopće održala potrebno je da se prvo izaberu novi članovi iz kantonalnih saveza, odnosno zamjene za predsjednika Saveza Mirzu Teletovića i člana UO Feđu Jovanovića, koji su podnijeli ostavke.

UO KSBiH broji devet članova i za donošenje bilo kakve odluke potrebno je da glasa njih šest (minimalno po dva iz svakog od tri naroda u BiH). Bez dvojice novih članova UO ne može raditi Upravni odbor, a bez UO ne mogu se donijeti odluke i ne može početi nova sezona.

Teletović i Jovanović

Zamjene za Teletovića i Jovanića biraju skupštine Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i KS Zeničko-dobojskog kantona, a kada budu izabrane, može se održati vanredna sjednica Skupštine KSBiH, koja bi trebala potvrditi imenovanja novih članova.

Kako smo uspjeli saznati, skupštinski delegati iz prijestonice će o Teletovićevoj zamjeni odlučivati 10. oktobra, kada je zakazana sjednica skupštine Košarkaškog saveza KS.

Dakle, više je prepreka za početak Prvenstva BiH i neizvjesno je da li će sve biti završeno na vrijeme ili ćemo svjedočiti novoj odgodi, što nas svakako ne bi iznenadilo

Više o temi Prvenstvo BiH za košarkaše

PRVENSTVO BIH
Derbi kola u Tuzli
NA VRH

Podijeli članak na